Danska italienare rockar på

Nu kommer Danmark, eller nej, Italien var det visst.

Finalen

Måneskin – Zitti e buoni – (Italien)

Den här gruppen har ett danskt namn, eftersom en av medlemmarna har rötterna där. Namnet har dock inget med skinn att göra, utan betyder månsken.

Det tycker jag egentligen är det mest intressanta med det här bidraget. Det är inte superbra, men verkligen inte dåligt. Det är lite häftigt med rock på italienska. Det funkar bra

Italien brukar alltid skicka bra låtar (i stort sett) och man märker att låtarna har vunnit en viktig tävling på vägen hit, för Italien skickar alltid kvalitet, även om man kanske inte gillar själva låten.

Hur det kommer att gå i finalen beror nog på om Finland går vidare. I så fall finns det två rocklåtar som slåss om rösterna och tar ut varandra, men misslyckas finnarna så ligger vägen öppen för Italien. Nån ny topplacering tror jag inte på (det har blivit rätt många såna sedan comebacken 2011), men övre halvan i finalen skulle jag kunna tänka mig.

 

Betyg

3 italienska månar, av 5 möjliga

 

Historik

 

 

Tidigare betyg i år

Semifinal 1

Litauen (4), Slovenien (0), Ryssland (0), Sverige (4), Australien (3), Nordmakedonien (2), Irland (4), Cypern (5), Norge (5), Kroatien (3), Belgien (2), Israel (4), Rumänien (3), Azerbajdzjan (2), Ukraina (0), Malta (3)

Semifinal 2

San Marino (4), Estland (3), Tjeckien (3), Grekland (3), Österrike (3), Polen (3), Moldavien (3), Island (2), Serbien (3), Georgien (2), Albanien (4), Portugal (2), Bulgarien (2), Finland (5), Lettland (2), Schweiz (3), Danmark (5)

Finalen

Nederländerna (1), Tyskland (1), Storbritannien (4)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *