Svenska världsstjärnor

Satt och tittade på ”Dom kallar oss artister” på tv om Nina Persson från Cardigans och A Camp. Hon hade flyttat till Harlem i New York ihop med sin amerikanske man Nathan Larson och berättade om alla fördomar om stadsdelen.
Jag kommer själv ihåg mitt första besök i Harlem för många år sedan. Många New York-bor hade inte satt sin fot där när vi åkte sightseeingbuss genom flera vackra kvarter, men också gatukorsningar där alla förbjöds att plåta om vi inte vill ha in en tegelsten genom bussrutan. Och jag och kompisen Jonas var inte kaxiga när vi en natt(!) skulle lira squash, men åkte en station för långt med tunnelbanan och hamnade i Harlem.
När jag var där senast, i januari, var de där gatuhörnen och mycket av misären borta. Harlem är en vacker stadsdel i dag att rekommendera, även om det naturligtvis där precis som på alla andra ställen, finns undantag.
Tidigare på dagen hade jag sett Sarah Sjöström simma sig till världsrekord på 100 meter fjäril på VM i Rom. Precis när vi trodde att vi bara hade Tessan Alshammar och möjligtvis Stefan Nystrand kommer en 15-årig tjej och skräller så att svallvågorna når ända hem till Sverige. Så nu hoppas vi att det håller ända in i kalket i finalen i dag som förhoppningsvis inte kolliderar med HBK–Malmö FF.
Sarah slog förresten Inge de Bruins nio år gamla världsrekord – världens då snabbaste simmartjej som jag träffade i Halmstad i den vevan eftersom hon var här för att göra reklam för – AJ Produkter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *