Handbollsfest med fel slut

3 496 personer på läktarna, många klädda i de vita T-shirts som fanns på stolarna (precis det som jag i en tidigare krönika föreslagit att HBK skulle göra) och en enorm stämning i Halmstad Arena.
Visst blev den andra SM-semifinalen mellan Drott och Ystads IF en riktig handbollsfest, där Per Gessle var på plats och till och med Jörgen Persson hade hunnit hem från Kina.
Med ”bara” ett fel med Halmstadögon sett – att Ystad vann och återställde ”maktbalansen” i slutspelet.
Plötsligt var Linus Bolin rena väggen i målet igen och när Magnus Persson tvingades vila större delen av matchen fick Drott inte den bredd i skyttet som krävdes.
Fast visst var det ändå skönt att kunna sitta och titta på matchen ihop med Annelie och våra vänner. Utan att behöva anteckna en rad.
Nu fortsätter semifinalrysaren i Ystad på tisdag med en ny handbollsfest i Halmstad arena på Valborgsmässoafton.
Hemma körde vi sedan ett varv Trivial Pursuit i uterummet, där Bengans och Carinas Viktor visade oanade talanger i magiska kortkonster som rentav kanske kan trolla in honom i Drotts lag.
Såg förresten att Åtvidaberg besegrade IFK Göteborg och tog sin första allsvenska seger på 28 år. Snacka om skräll!
Så kanske att Peter Bengtsson, min vän, kollega och pressansvarige på Fed Cup från Linköping ändå inte var så fel ute när han, när vi sågs i Helsingborg i torsdags, påstod:
– Jag är övertygad om att Åtvidaberg kommer att klara sig kvar. Och det beror på att allsvenskan är så dålig. Glöm inte vem som sa det!
Det är noterat, Peter!
I morgon bär det av till Örebro för mig och Anders T.
ÖSK på Behrn Arena har alltid varit en utmaning för HBK.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *