Folktom söndag i Örebro

Visserligen var det söndag kväll.
Men folktomt på stan hade jag ändå inte förväntat mig i Örebro med sina drygt 130 000 invånare när jag och Anders T hade lämnat allt till webb och morgondagens papper och ville ha något att äta.
Till och med Bishops Arms bommade igen klockan 21, men räddningen blev O’Learys tvärs över gatan med trubadur, öl och nachostallrik.
Felet var bara att nachostallriken innehöll – enbart nachos. Inte ett spår av kött eller kyckling eller köttfärs. Bara nachos. Och guacamole och diverser andra såser.
Fast vi blev mätta till slut ändå. Och fick några trevliga timmar, vilket man inte kunde påstå på Behrn arena, där det gick snett för HBK mot Örebro redan från start med 0–1 efter 1,46 och den isländske Duracellkaninen Jonas Gudni Saevarsson skadad och utbytt.
– Ändå kan vi ju träna på konstgräs hemma i Halmstad, men det här var ju nåt helt annat, påpekade Marcus Olsson – lika blek nu som sylvass efter paus senast mot Gais.
Men så platsade underlaget på arenan mer på ett fotbollsmuseum än på en allsvensk fotbollsarena 2010 med gummikulor och grönt ludd och inte tillstymmelse till något gräsliknande strå.
Uselt. Ungefär som HBK:s insats och attityd – främst före paus.
Saevarsson skadad och 1–16 på HBK:s fem senaste konstgräsmatcher – mer om det kan ni läsa om i morgondagens papper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *