En isländsk jätte

Det blir en femte och avgörande match i SM-semifinalrysaren mellan Drott och Ystads IF. på söndag i Österporthallen.
Men återigen skilde bara ett mål, den här gången till Drotts fördel när merparten av de drygt 2 600 personerna lyfte fram hemmalaget i en kokande Halmstad arena till 26–25.
– Vilken kamp! utropade den gamle kämpen Basti Rasmussen efteråt i korridoren, trots förlusten.
Själv kommer jag att tänka på den nyligen avslutade SM-finalserien i hockey där fem av sex matcher fick avgöras i sudden innan HV71 kunde lyfta bucklan. Med enda skillnaden att ingen match här har gått till förlängning. Ännu.
Men utan den isländske spelmotorn Gunnar Steinn Jonsson hade det knappast gått vägen i kväll.
Inte nog med att han gjorde tio mål varav sex iiiskalla straffar – han såg också till att Ystad med fyra sekunder kvar aldrig fick chansen till ett sista avslut genom att kasta sig över YIF-aren och sällan har jag sett någon bli så glad över en tvåminutare.
– Det var den värd! skrattade den isländske jätten när han efteråt stretchades och fick massage av Hasse Bartholdsson nere på golvet när de flesta lämnat arenan.
Och nu är det alltså klockan 14 på söndag som gäller. Nere i Ystad eller på tv.
Måste samtidigt ge de ansvariga i arenahallen en eloge för blixtsnabbt agerande vad gäller pressläktaren. I förra matchen tvingades arbetande media trängas med barnfamiljer och ungdomar med tutor! Kaos var bara förnamnet.
Nu var det rensat och enbart massmedia och dessutom var trappsteg byggda mellan borden så att alla enkelt kunde inta sina platser utan att alla tvingades flytta på sig.
Stående ovationer i Halmstad arena för Drott efter segern i den fjärde SM-semifinalrysaren.


Gunnar Steinn Jonsson, Drotts isländske jätte, får välförtjänt massage och stretching av Hasse Bartholdsson efteråt när nästan alla lämnat arenan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *