Gåtan Ljungberg och – Foppa

Jag blir inte riktigt klok på gåtan Fredrik Ljungberg.
Här värvas han av Celtic och blir en av Skottlands bäst betalda spelare.
Bara för att placeras på – bänken!
Managern Neil Lennon var lyrisk över förvärvet och själv snackade Freddie om att ”om två veckor var han redo för att lyfta”.
Men om han någon gång sedan dess har lyft från bänken så är det – ur truppen!
Förutom nu senast när han fick tio minuters inhopp mot Dundee.
Det är knappast värdigt en så stor spelare så allt, precis allt, talar i nuläget för att sexmånaderssejouren blir just – sex månader.
Vad han sedan hamnar – tja, Svennis vill ju tydligen ha honom i Leicester, men frågan är om det är Freddie själv vill. 
En annan gåta är Peter ”Foppa” Forsberg. 
I flera år har hans comebackförsök på den stora hockeyscenen varit en följetong, men själv har jag, till skillnad från vissa andra, inte haft några åsikter om han borde försöka eftersom han själv naturligtvis vet det bäst.
Men nu är det alltså slut.
Jag och Richard satt och såg Foppas comeback i Colorado på redaktionen i söndags natt och jag erkänner att jag i januari 2010 på plats i Anaheim inte kunde drömma om att Ducks motståndare då, Columbus Blue Jackets skulle möta Foppa i Avalanchetröjan ett år senare.
Något större avtryck i sin första NHL-match på tre år gjorde heller inte Foppa. Men han var definitivt inte sämre än någon annan lagkompis, snarare tvärtom, i en väldigt blek omgivning.
Så att han nu ändå lägger av efter två matcher måste bero på att Forsberg antingen verkligen har ont i sin fot eller – att han har insett att han inte kommer att bli den dominant som han en gång var. Och det accepterar aldrig en vinnarskalle som han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *