En tung och dyster dag

I dag är en dyster dag.
Skivlagret, Halmstads sista skivbutik, läggs ner.
Sista!
Jag kommer ihåg när det drällde av skivbutiker i city – både med nya och begagnade plattor.
Jag kommer ihåg Kays Radio, där man gick in och snackade musik och senaste nytt med Tony, Anders, Janne och Stefan – vissa som blev vänner för livet.
Skivhandeln vid Stora torg och den på öster.
Men sedan blev butikerna färre och färre.
Och Uffe på Skivlagret blev alltså den sista ”skivmusketören”.
Men till slut gick det inte att överleva all gratis nedladdning och Spotify i kombination med att skivbranschen vägrade anpassa sig och sänka priserna.
Det är tragiskt.
För jävligt.
Var ska man nu handla plattor eller snacka musik? Knappast på Statoil eller Åhléns där skivorna bara är en vara – ingen konstart.
Visst kan man få den musik man önskar på nätet.
Men det är inte samma sak. Där finns inga skivkonvolut, inga texter att läsa, inga fysiska skivor att hålla i.
En dyster dag var det även för Drott som efter den femte(!) uddamålsförlusten i Halmstad arena riskerar att missa slutspelet.
Liksom för Halmstad Hammers som återigen förlorade mot sitt bogeyteam Västervik och nu måste vinna sista matchen mot Gislaved för att inte missa play off-platsen som tycktes vara klar för en vecka sedan.
Men Arsenals vändning mot FC Barcelona var förstås en ljuspunkt, även om jag egentligen vill att Barca också ska gå vidare. 
Liksom ommöbleringen på sportredaktionen som blir riktigt bra. Det tyckte även arbetskompisarna på andra avdelningar som glatt slog sig ned framför tv:n…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *