Rena rama villervallan

Vi hade ju hoppats – hoppats och drömt om en repris på skiathlonloppet på OS i Vancouver i fjol med Marcus Hellner etta och Johan Olsson trea.
Men då hade vi nog inte räknat med svenskarnas värsta motståndare.
Nä, inte Petter Northug eller någon av de andra norrmänen, ryssarna, italienarna, schweizarna.
Utan – det svenska vallateamet.
Vad dessa hade lagt under svenskarnas klassiska skidor vet jag inte, men det hade inte något sammanhang med snö att göra.
För det var grymt att se Daniel Rickardsson nästan åka baklänges i utförsbackarna och Hellner slita för varje meter.
Och sedan hade vallachefen Larry Poromaa mage att skylla på föroreningar i luften (bara för svenskarna?) och otur och vårens antågande och något så märkligt som snö i stället för att komma till det riktiga problemet – deras egen inkompetens.
Jag pratade med Lenke, Johan Olssons farbror, mitt under loppet och han påminde mig om VM i Liberec för två år sedan när man lyckades med konststycket att välja ruggat när alla andra valde motsatsen. Och resultatet blev ju därefter.
Okej, jag är ingen vallaexpert, men jobbar heller inte med det dag och natt.
Så hade jag varit i Hellners eller någon av de andra åkarnas trikåer hade jag varit förbannad över att jag inte fått en ärlig chans.
Även om Marcus gjorde en heroisk uppåkning i skateingen, plockade in 25 sekunder och naturligtvis efteråt i psykkriget mot Norge och Petter Northug skulle ha sagt:
– Med riktiga skidor hade jag kört skiten ur Northug i dag.
Det hade Northug sagt.
Som i mina ögon aldrig kommer att tillhöra de stora skidåkarna så länge hade aldrig gör ett eget lopp utan bara snyltar på andra.
Fast kanske att han ändå inte är så kaxig ändå.
Kolla in länken nedan när han – stortjuter efter sitt gull!

http://www.nrk.no/sport/meisterskap/ski-vm-2011/nyheter/1.7526423

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *