Det osannolika x 2

I bland händer saker i idrottsvärlden som ingen förväntar sig och gränsar till det osannolika.
Som Usain Bolts diskning efter den helt onödiga tjuvstarten på 100 meter i friidrotts-VM.
Eller Man United–Arsenal 8–2! Åtta mot två!
Jag begriper inte hur Bolt resonerade när han chansade i starten på finalen som han ändå skulle ha vunnit hur enkelt som helst. Kanske var han nonchalant – kanske ville han sätta världsrekord så mycket att han faktiskt spände sig.
I vilket fall gav friidrottsvärldens störste bort sitt VM-guld och möjligtvis att en liten tröst var att det blev till landsmannen Yohan Blake.
Sedan kan man förstås diskutera om en tjuvstart ska innebära uteslutning – speciellt i en final. Men låt oss då inte glömma alla eländiga tjuvstarter tidigare som snarare var legio än undantag i sprintloppen och förlängde dessa till evigheter.
Arsenals 2–8-smäll och en ynka poäng på de inledande tre matcherna visar att klubben inte bara kan sälja ut stjärnor som Fabregas och Nasri utan att ersätta dem.
Annars kan det bli en riktig tung säsong för oss Gunners-vänner.
Själv inledde jag dagen efter Elodramas lysande klubbgig på Lilla Helfwetet i Aranäshallen i Kungsbacka där Drott via en enkel 35–28-seger mot norska IL Runar.
Tretton målskyttar och då vilade ändå Johnny Olsson.
Bredden – inte minst på nio meter – kan ta Drott långt i år.
Och klippet som den 19-årige Philip Stenmalm har i sitt skott har då inte jag skådat sedan Cristian Zaharias glansdagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *