Miljoner skäl att släppa Emil

Lite drygt ett dygn kvar.
Då svischade det plötsligt till i transferfönstret.
Mohamed Bangura från AIK till Celtic. Mathias Ranégie från BK Häcken till Malmö FF. Thomas Sörum från norska Haugesund till HIF.
Och här hemma stämde känslan som jag skrev i går, att något skulle hända i HBK: Emil Salomonsson till IFK Göteborg, samtidigt som klubben förlängde med tränaren Jens Gustafsson och mittbacksjätten Michael Svensson.
– En startspelare som naturligtvis inte gör det lättare i vårt redan svåra uppdrag att rädda kontraktet, medgav Jens, väl medveten om den ekonomiska verkligheten, när vi senare sågs på Örjans vall.
Men ska HBK nu sälja någon spelare innan fönstret drar igen och få rimligt betalt så var ändå Salle rätt spelare.
På Emils rätta position, högerback, har Viktor Ljung redan visat att han är redo att ta över och bakom finns både Ryan Miller och Mikael Rosén som alternativ. Eller varför inte – Jonas G Saevarsson?
Dessutom ska HBK ha fått bortåt fem miljoner kronor – nog så viktiga skäl i en sinande kassa.
Väl så viktigt då att Jens förlänger för att skapa kontinuitet och inte minst – att Micke satsar två år till.
Där har HBK den ledare på planen som laget har saknat och oavsett om det blir allsvenskan eller superettan blir han en jätte i den positionen om bara kroppen håller.
Det var i morse som jag fick samtalet om vad som var på gång i HBK så det var bara att börja jobba.
Heder då åt en jagad Emil som ringde upp från bilen när jag hade sökt honom så att vi kunde ha intervjun på nätet samtidigt som presskonferensen i Göteborg började.
Men så har han också alltid varit professionell och haft ett stort hjärta, där ingen efter en förlust har varit så besviken efter att ha gett allt.
För att sedan återgå till transferfönstret: Tidigare har AIK:s Teteh Bangura flyttat till Bursaspor, Häckens John Chibuike till Janne Jönssons Rosenborg samt HIF:s Rasmus Jönsson till Wolfsburg, Alexander Gerndt och Marcus Nilsson till Utrecht samtidigt som Peter Larsson flyttat tillbaka till FC Köpenhamn.
Och plötsligt är de flesta av allsvenskans största profiler bara – borta.
Om sedan HIF trots de tunga tappen skulle lyckas ta SM-guld är det en bragd. Men jag undrar ändå inte om laget sväljer stoltheten när Elfsborg krävde att Jönsson först skulle säljas för att guldkonkurrenten skulle släppa Amadou Jawo och gör ett sista försök att köpa loss honom när MFF nu blåste HIF på skyttekungen Ranégie.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *