Den galna dagen

Visst är det märkligt.
Här har transferfönstret stått öppet i flera månader, men det är under det sista galna dygnet som det mesta händer.
Stjärnor försvinner – stjärnor kommer och inte minst – allt fler lånas eller lånas ut i de ekonomiskt kärva tiderna.
Det innebär att den forne HBK-aren Peter Larsson återigen lånas ut från FC Köpenhamn till HIF och själv undrar jag när denna såpa ska få sitt slut för den dagen som Peter får spela kontinuerligt igen är han snart en man för Erik Hamréns landslag.
Det innebär också att Mathias Ranégie lämnar MFF för serie A och Udinese, men räkna med att Malmö kommer att ersätta honom innan fönstret bommar igen vid midnatt.
För Superettans del har Hammarby varit mest aktivt där man hämtat hem Erik Sundin från HIF och ikonen Kennedy Bakircioglü för Peab-pengar för den försenade Stockholmsarenan som man inte ens har fått ännu. Märkligt.
Men mest turbulent är naturligtvis den internationella marknaden, där Liverpool anmärkningsvärt nog väljer att låna ut mångmiljonvärvningen Andy Carroll till West Ham. Arsenals Nicklas Bendner hamnar i Juventus och Man Uniteds Berbatov i Fulham medan mästarlaget Manchester C har legat lågt men sista dagen öppnar plånboken rejält och tycks lägga ut närmare en halv miljard för bland annat Benficas Javi Garcia och Inters Maicon.
Som sagt – galet är bara förnamnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *