HBK 2012 vs. HBK 2011

Vilken heroisk vändning!
Från blytunga 0–2 till 3–2 på sex effektiva gyllene minuter mot seriesuveränen Öster och nu är HBK uppe på den andra allsvenska direktplatsen.
– Det här gänget ger aldrig, aldrig upp, påpekade tränaren Jens Gustafsson stolt efter den sjunde raka segern och sedan kom vi in på moral och hur det har kunnat bli så här, något som ni kan läsa om i morgondagens krönika.
Jag blir rörd när jag ser en spelare som Gudjon Baldvinsson slita, kämpa, få stryk, löpa på möjliga och omöjliga bollar, blivit trampad på, grina illa, men aldrig gnälla utan alltid komma igen.
Jag menar, han skulle kunna vara just skyttekung och alla hade varit nöjda med det. Utom Jens då förstås…
Samma är det med Mikael Boman. Och resten av gänget som visar moral och tåga som kan ta laget tillbaka till allsvenskan om man gör jobbet de sista fem matcherna också.
För så länge Fru Fortuna dessutom sitter på läktaren går det vägen när marginalerna också är på HBK:s sida.
Jag menar, låt oss jämföra mardrömssäsongen 2011 och 2012.
1–2. Christian Järldler får drömträff och får se bollen gå förbi 15 spelare och i mål. 2011 hade bollen tagit på någon av spelarna och aldrig nått fram och dessutom hade det varit vinkat för offside på Richard Magyar vilket Öster-spelarna ansåg, men som tv-bilderna visade att det inte var.
2–2 Antonio Rojas misslyckade inlägg dalar in i Alexander Nadjs bortre burgavel. 2011 hade det bara blivit ett misslyckat inlägg och dessutom skulle Öster ha fått inkastet som smålänningarna nu ansåg sig ha blivit bestulna på.
3–2 Antonio Rojas en usel straff som ändå går in via Nadj. 2011 hade det bara blivit en usel straff som målvakten hade räddat.
– Halmstad känns som ett mer färdigt lag med en tydlig spelidë jämfört med BP som är ungt och talangfullt. Och framför allt har Halmstad förvandlat något negativt i fjol till något väldigt, väldigt postitivt i år och det är bra gjort, berömde Östers tränare Roar Hansen.
Och han behöver inte bekymra sig trots förlusten. Öster spelar i allsvenskan 2013. Frågan är tillsammans med vem…? Med fem omgångar kvar är svaret HBK. Men så återstår det också fem omgångar och 15 poäng att spela om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *