Små, små marginaler…

Johan Eklund dundrade bollen i underkanten av ribban när Gif Sundsvall hade vänt den avbrutna matchen mot Åtvidaberg från 0–1 till 2–1 och skaffat sig ett avgörande i egna händer.
I stället kunde inhopparen Mattias Mete göra 2–2 i 89:e minuten och återigen ge Syrianska fördel i kampen om att undvika HBK i kvalet.
Dels med två poängs marginal, dels med en betydligt enklare motståndare, Kalmar hemma mot för Giffarnas del, BK Häcken även om Hisingsgänget ramlade ur guldstriden.
Snacka om små, små marginaler.
Det tycker säkert även MFF som både brände en straff och fick ett mål felaktigt underkänt för offside när det bara blev 1–1 hemma mot nästjumbon ÖSK.
Då hade Elfsborg först tappat 2–0 till 2–2 borta mot Mjällby innan Viktor Claesson nickat in 3–2 bara minuten senare.
Och nu måste Malmö besegra AIK i historiens sista match på Råsunda, samtidigt som Elfsborg bara får spela oavgjort hemma mot Åtvid.
Knappast, va…?
Tidigare i dag kan jag ha sett tennisens framtid när den 21-årige polacken Jerzy Janowicz besegrade Andy Murray i Paris.
Det var inte vackert. Det var bara effektivt med monsterservar som snittade på 220 km/timmen som tagit polacken från plats 221 när året började till snart en topp 50-plats.
Senast jag såg något liknande hette han Goran Ivanisevic.
Och just då dog tennisen en smula. För vem vill bara se monsterservar…?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *