Så ska det se ut, HBK!

1–0 mot ett guldjagande AIK efter en riktig krigarseger – det var precis vad HBK behövde.
– Det känns som om det har vänt nu, konstaterade tränaren Jens Gustafsson stolt efter att laget nu har tagit sju poäng på de tre senaste matcherna.
Dessvärre tycks det ha gjort det för flera av bottenkonurrenterna också. För vad säger man om Elfsborg–Öster 2–4 efter fyra(!) mål av Pablo Pinones Arce?! Jag tror knappt att Elfsborg har släppt in fyra mål hemma sedan Borås arena byggdes.
Men desto viktigare då med HBK-segern där laget var kompakt bakåt, men den här gången inte fegt utan aggressivt, slet och kämpade i 95 minuter (var fick domare Mattsson dem i från?) och snabbt ställde om till anfall med en Gudjon Baldvinsson på väg mot fjolårsformen. Kantspelet och utgångspositionerna kan vi väl lämna därhän den här gången.
– Det här är de skönaste segrarna, medgav Jesper Westerberg efteråt.
Jag förstår honom. Och med nio omgångar kvar och bland annat Mjällby, Djurgården och BP kvar hemma och Öster borta så har HBK ändå avgörandet i egna händer.
AIK hade däremot en blytung vecka. Respass ur cupen av Sandviken, jumbo i tredjedivisionen, och nu alltså 0–1 mot HBK och Daniel Majstorovic återigen utanför truppen, trots att han fick åka med till Halmstad där han hamnade på läktaren.
Det känns som om AIK-tränaren Andreas Alm testar Maestros lojalitet och tålamod nu…
Men oavsett det och att MFF kopplade guldgreppet efter 3–1 mot IFK Göteborg – jag tror ändå inte att man ska räkna bort AIK ur guldstriden. Inte än.
Och som om jag, upptill det gyllene bokskrivandet, inte har fullt upp med att följa diverse idrotter och lag är man nu helt fast i två tv-serier också, Castle och Broadchurch.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *