Bengas stora dag

IMG_2226IMG_2245

Legandarisk kvintett. Tutjkin, Benga, Lavrov, Souraniemi och Xepkin.

– Det som jag är mest stolt över genom åren är inte alla guld och medaljer. Det är att killarna har blivit så fantastiska ledare.
Sa Bengt ”Benga” Johansson uppe på scenen under banketten på Hotel Tylösand och fick stående applåder.
Då hade hans stora dag börjat redan vid 13-tiden när han inför flera tusen på läktarna coachade gamla Drott mot ett sponsorlag, där tempot kanske inte var det högsta, men många gamla spelare fortfarande oväntat vitala.
Det kan man också säga om många av de gamla landslagsspelarna i Bengas Boys och världslaget, där Tomas Svensson, Ljubomir Vranjes och Johan Petersson troligtvis hade platsat i vilket elitserielag som helst.
Och den väldige 49-årige Tutjkin hade krutet torrt, Lavrov fortfarande kunde mota bollar och tysken Volker Zerbe var längst av alla med sina 211 centimeter.
Men det största ögonblicket var ändå när Ingemar Linnéll för världslagets räkning tog time out på slutet – enbart för att hylla Benga när alla samlades kring honom,
Och då var knappt ett öga torrt i den utsålda Halmstad arenan.
Det var mycket känslor och minnen även på banketten där många ville hylla Johansson. Däribland Wislander, Ljubomir Vranjes, Olafur Stefansson, Xepkin och Johan Petersson.
Och dessutom en förhandsvisning av den kommande dokumentören ”Bengan Boys” som obegripligt nog sänds klockan 23.00 på måndag.
Men trots den urusla tiden kan jag bara uppmana: Se den! Den är riktigt, riktigt bra och lyckas fånga magin, det som var så speciellt med gänget – gemenskapen, sammanhållningen, kamratskapet.
– Det här hade jag aldrig kunnat drömma om, log Benga när han framåt midnatt lämnade banketten.
Stolt, rörd och – lycklig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *