Hyckleri och galenskap

Vilket är värst? Korruption med en nota på obegripliga 340 miljarder kronor, homofobi och våld mot byggnadsarbetare som bara vill ha sin lön. Eller att få sörja anhöriga som hastigt gått bort och hylla bortgångna idrottskollegor.
Det förstnämnda tycker naturligtvis vi alla.
Det andra tyckte IOK och förbjöd all form av sorgyttringar i vinter-OS i Sotji.
Hyckleri någon…?
Annars var förstås herrarnas sprintfinal dagens snackis och lär så bli i all OS-framtid. För Hattestads och Teodor Petterssons guldkamp kom helt i skymundan för dramat längre bak när först norrmannen Anders Glöersen föll, sedan Marcus Hellner på dennes stav och till slut ryssen Sergej Ustiugov som körde över Hellner. Bakom kom en fritidsåkande Emil Jönsson som redan i första backen hade gett upp allt vad medaljtankar hette och upptäckte denna hög av skidåkare, trasiga skidor och brutna stavar. Och insåg att han plötsligt kunde ta medalj! Med en sista kraftansträngning ryckte han i backen och lyckades sedan hålla sig på benen för att helt slut och halvt medvetslös stupa över mållinjen som OS-bronsmedaljör.
Snacka om att skidorna hade fått sin egen Steven Bradbury – australiensaren som 2002 i Salt Lake City blev osannolik olympisk mästare i shorttrack sedan de fyra konkurrenterna framför honom fallit i finalen och två gjort det i semifinalen och han egentligen hade varit utslagen redan i kvarten när en åkare blev diskad.
Vi såg det under en paus på sportredaktionens planeringsmöte i Varberg, där sportåret 2014 lades upp.
Och där jag vågar utlova en del nya satsningar.
Då hade Jens Gustafsson, lagom till ankomsten, ringt och meddelat att nattens sena och morgonens tidiga förhandlingar var klara och att King Osei Gyan var klar för HBK – lagom till morgondagens avfärd till träningslägret i spanska Oliva Nova.
En spelartyp som HBK verkligen behöver. Men precis som jag skrev förra gången – mer förstärkning på mitten behövs.
Och det är precis vad HBK-tränaren också säger i reportaget i tidningen och på webben, med mina spekulationer kring ett nytt tänkbart namn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *