Kalla och ett huvudlöst förbund

Tänk tanken att division 1-serierna i fotboll, där bland annat Halmia spelar, skulle ta slut redan i början av augusti.
Ganska huvudlöst, eller hur?
Men när Halmstad Hammers på söndag efter den blytunga segern mot Kristianstad via minst en poäng mot jumbon Nittorp säkrar kontraktet så är säsongen över.
Tre månader innan slutspelet i ishockey!
Jag vet inte hur hockeyförbundet tänker eller om det tänker överhuvudtaget, med tanke på alla obegripliga och märkliga turer på sistone.
Jag vet bara att vissa herrar i detta förbund borde kliva av sina poster omgående, där det förestående kvalet också innebär desperation hos de klubbar som riskerar att ramla ur division 1 när bara ett lag, ETT, av sex i kvalet får spela i ettan nästa säsong. Borås är ett exempel. Det forna allsvenska laget som genom degradering riskerar att bli av med sitt elitgymnasium i ishockey påstods vara berett att hyra in Nybros hela förstafemma(!) för att hänga kvar, men när just Nybro riskerar att hamna i samma kval lär Borås få leta förstärkningar på annat håll.
Men en hel femma??? Det är sportslig dopning, med förbundets goda vilja, eftersom transferfönstren står på vid gavel igen.
Annars ägnades dagen åt ännu en bragd av silver-Kalla i OS i Sotji. Vilken avslutning, där varken tv -eller radiokommentatorerna fattade att silvret var klart redan vid sista mellantiden med 600 meter kvar.
Tänk att när jag stod och pratade slicks och andra däck på rullskidorna med henne på Stora torg i somras under SM-veckan så kan det ha varit med en blivande OS-drottning.
Men Drott kan nog glömma SM-slutspelet nu, trots att tio matcher återstår.
Och själv funderar jag på att skriva till Wicken vecka skriva en hyllningskrönika till curlingen – denna fantastiska tv-sport som trollbinder oss alla vart fjärde år under OS.
Tidigare var det Peja Lindholm och Anette Norberg – nu är det Niklas Edin och Margaretha Sigfridsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *