Guldyra och – försök till läggmatch!

Jag måste säga att jag blev konfunderad.
Följande stod att läsa på Nybros Svenska Fans-sida efter att laget bara fått 3–3 hemma mot Pantern, kvitterat i av bortalaget i absolut sista sekunden, och därmed tvingas kvala sig kvar i hockeyettan på Hammers bekostnad:
– Vi hade sagt i timeouten att vi inte skulle göra mål. Vi har bättre statistik mot Halmstad och dessutom är det kortare resa dit.
Sagt av – Panterns tränare Joakim Tillgren!!!
Han uppmanade alltså sitt lag att lägga sig! Vad säger förbundet om det? Och spelbolagen, där matchen säkert var spelbar någonstans?
Nu lät Johan Molldén dock det sportsliga råda genom att ändå göra 3–3 och eftersom både Hammers (efter straffar) och Olofström ändå vann hade inte ens Nybro-seger räckt.
Men sättet. Det stinker.
Helgen innebar annars flytt åt en kompis och – OS-guldyra i Sotji. Vilket osannolikt lopp hon gjorde Charlotte Kalla på slutsträckan. Det ska inte gå att hämta in så mycket, komma ifatt i sista backen och ändå vara starkast på upploppet. Om man inte har en vinnarskalle som Kalla.
Och hur imponerande förvaltade sedan inte killarna sitt favoritskap på herrstafetten dagen efter, där Lars Nelson inte ens fick panik när han tappade skidan, Daniel Richardsson skakade av de flesta motståndarna, Johan Olsson ryckte och Marcus Hellner defilerade i mål efter att ha fått en flagga av Anders Södergren 600 meter före mållinjen!
Sedan kan norrmännen få gnälla hur mycket de vill och leta fel och skylla på skidorna. Inte längre att de har så mycket sämre utan att svenskarna har så mycket bättre…!
Men okej då. Det fanns en tid när Larry Poromaa skulle doppas tjära och rullas i fjädrar. Som svensk vallachef…
Jag vet att HBK hade planer på att sända träningsmatchen nere i Spanien mot det ukrainska topplaget Metalist Kharkiv, men att bredbandssignalen inte höll tillräcklig standard.
Nu lär Metalist själv sända den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *