Glöm Dusan Djuric!

Plötsligt dök det upp ett rykte att Dusan Djuric skulle vara på väg tillbaka till HBK.
Men det var precis vad det var – ett rykte. Inget mer.
Av två skäl.
Dels ekonomin. HBK skulle inte ha råd med den lön som han har i Valenciennes och danska Odense.
Dels den fysiska biten. HBK skulle sportsligt absolut inte ha råd att värva en skadad spelare eftersom Dolle ännu inte är i full matchform – något som också klubben bekräftade.
Däremot vet jag att HBK fortsätter att leta mittfältsförstärkningar. Utomlands eftersom marknaden på disponibla och tillräckligt bra spelare på hemmaplan tycks vara uttömd om de inte, som i Häcken-spelaren Dominique Chattos fall, var för dyra i drift för att kunna matcha norska bud.
Annars var det lite abstinens i dag när man vaknade upp utan att kunna slå på tv:n för att se skidor, curling, alpint eller ishockey. OS är över.
Även om avslutningen kunde blivit roligare utan medaljer i skidspåren och alpint och med en dopningsskandal som lök på laxen.
Visst kan man diskutera IOK:s klantiga hantering av fallet, men framför allt måste ju svenskarna ta sitt eget ansvar och inte börja skylla på allt och alla. Det var ju Nicklas Bäckström som hade för höga halter av ett otillåtet preparat i kroppen. Inte IOK.
Vi är snabba att fördöma dopning i andra länder och då måste vi självfallet rannsaka oss själva också även om det i det här fallet mer handlade om överdosering av medicin än medveten dopning.
Inte blir det något träningsderby mellan HBK och FFF i morgon heller. Väldigt sent återbud av den allsvenska grannen i norr medförde irritation i HBK-lägret när genrepet inför cuppremiären mot Assyriska på söndag nu fryser inne. Men även om Henke Larsson bara hade 13 friska spelare disponibla kunde man väl ha kompletterat med U21- eller juniorspelare?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *