En lördagkväll i en pingishall

Man kan tillbringa lördagkvällar på många olika sätt.
Framför tv:n med Melodifestivalen, på krogen, på fest.
Eller – i en idrottshall på SM i bordtennis.
I dag var en sådan dag.
När matchbollen i den sista kvartsfinalen i Idrottens hus i Helsingborg var inslagen var klockan bortåt 21 och sedan skulle det snackas och skrivas till webben också.
Då hade tävlingsdagen för vissa spelare, däribland Mattias Karlsson, varat i tolv timmar.
– Och själv har jag suttit och coachat oavbrutet i sex timmar utan mat, konstaterade tränaren Fredrik ”Figge” Håkansson och tryckte i sig en banan.
Det blir så när man, som Halmstad BTK har fyra man i singelkvarten och några i dubbel och mixed även om det kanske största guldhoppet, 91:orna Kristian och Mattias Karlsson sensationellt åkte ut mot en 40-åring, Peter Nilsson och en 14-åring(!), Simon Söderlund.
– Det tycks vara som förgjort i SM, medgav Mattias som kunde trösta sig med SM-guld, hans första på seniornivå, i mixed ihop med Matilda EKholm.
I singel blev det respass i kvarten mot Jens Lundqvist och detsamma blev det för Harald Andersson medan Pär Gerell, efter stora besvär, tog sig till semifinal liksom Kristian Karlsson som imponerade.
– Det var länge sen jag spelade så här bra, log han belåtet och laddar nu för revansch mot Lundqvist som slagit ut honom i SM-semfinalen i singel två år i rad.
Dagen innan firade vi Bengan, Bengt-Erik Johansson, som fyllde 50 år eller egentligen inte eftersom han, liksom Ola Lindgren är född den 29 februari.
Men strax innan det bar iväg ringde hans gamla klubb, Drott, och berättade att Ulf ”Tubbi” Sivertsson hade fått sparken med omedelbar verkan.
Efter uppvaktningen var det därför bara att åka tillbaka till jobbet och skriva Tubbi och i stället ansluta senare när jag även hade fått hans version.
Så visst kan det här jobbet oftast både roligt och ombytligt med snabba kast. Men väldigt lite glamouröst.
Tanken slog mig när jag på hemvägen efter tio timmar pingis stannade till och åt på Hallandsås vägkrog. Då var klockan halv elva och jag var alldeles, alldeles ensam i hela restaurangen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *