Förfrusna fingrar men het offensiv

Några få plusgrader, en isande vind, duggregn, förfrusna fingrar och en dator som kunde lagt av när som helst i kylan och fukten.
Men åtminstone en bänk, tre meter från HBK:s bås, att sitta på.
Det var och är oftast arbetsförhållandena för oss under försäsongens fotbollsmatcher.
Ganska usla – i synnerhet som vi ska direktrapportera och chatta samtidigt.
Men HBK:s spel i allmänhet och offensiv i synnerhet värmde denna eftermiddag på Skedalaheds idrottspark och cupmatchen mot Assyriska.
Okej, vi snackar superettanlag vilket var det enda som HBK tidigare har gjort mål på i år (Varbergs Bois 4–1).
Men intentionerna, den höga bollpressen, löpviljan, passningstempot och modet att gå framåt var den här gången en helt annan jämfört med tidigare.
– Det nya sättet att spela, den friare rollen att oftare försöka ta mig in i straffområdet och komma till avslut passar mig, sa Kiddi Steindorsson – en av HBK:s två målskyttar som i år kan få det stora genombrottet om han bara vågar tro på sig själv.
För utan Robin Malmkvists storspel i Assyriskas mål hade siffrorna blivit betydligt större än 2–0.
Varför vissa så kallade supportrar sedan hånade den forne HBK-målvakten var lika obegripligt som korkat. Vad har han gjort mot HBK? Det var inte han som lämnade klubben eller frivilligt åkte till Tromsö.
Nu väntar superettannykomlingen Sirius härnäst – Uppsalalaget som inte har förlorat sedan 2012, vilket även Djurgården fick erfara!
Men med samma variation i anfallsspelet av snabba omställningar och att spela sig upp via mittfältet och höga, aggressiva press kan HBK bli laget som spräcker sviten.
För 2–0-målet var ett skolexempel på hur jag vill se HBK spela i år. Joseph Baffo bröt ett anfall, men i stället för att som 2013 skicka den där långa lycka-till-bollen från backlinjen på löpande forwards som kanske skulle komma först tittade han upp och spelade utmed marken till en mötande King Osei Gyan som vände upp, rullade vidare till Johan Blomberg som i sin tur passade till Jesper Westerberg som kom på överlapp, högerinlägg och där mötte Kiddi Steindorsson på volley. Otagbart. Och mästerligt.
Det är sådana anfall som värmer både ett fotbollshjärta och förfrusna fingrar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *