Vill inte HBK lyckas i cupen?

1–2 mot superettannykomlingen Sirius i Svenska cupen. Det är inte alls godkänt, HBK trots att uppsalagänget faktiskt vände på samma sätt förra helgen mot Djurgården och inte har förlorat en tävlingsmatch sedan 2012.
Men.
Jag undrar verkligen hur mycket laget egentligen satsar på cupen. Om allt bara är tomma ord. För mot Sirius kändes det så.
HBK ska komma till Uppsala, ta tag i taktpinnen och visa vilket lag som spelar allsvenskt i stället för att be om ursäkt för att få beträda planen.
Att domaren Magnus Ahlsén sedan är lika usel (inte första gången) som HBK-arna är en annan historia, där straffen var rena skämtet (Kristoffer Fagercrantz rör inte ens Joakim Runnemo) liksom sex(!) gula kort före paus.
Men varför bänkades Kiddi Steindorsson som var navet i anfallsspelet och en av lagets bästa spelare senast mot Assyriska?
Visst, Jens Gustafsson ville testa Fagercrantz på den positionen, men när det nu var andra spelare som var indisponibla vore det kanske ha varit lämpligare att göra det i en annan match.
För nu gick det som det gick och det man såg innan webbsändningen tyvärr klappade ihop var fjärran från den löpvilja och den kreativitet senast på Skedalaheds konstgräs och det är HBK:s stora dilemma – att det skiljer en avgrund mellan högsta- och lägstanivån.
Chansen att ta sig vidare är dock inte helt borta eftersom målskillnad, inte inbördes möten, avgör vid samma antal poäng och vid seger kan det gå vägen eftersom Sirius mycket väl kan förlora borta mot ett revanschsuget Assyriska.
Men då är naturligtvis förutsättningen att HBK också ska vilja spela kvartsfinal veckan efter i stället för träningsmatchen mot Gais.
Själv såg jag Drott förlora blytungt mot Lugi i Halmstad arena, där lundalaget var i ledningen för första gången vid 19–18 och 13 minuter kvar att spela. Men efter att ha hämtat upp både 19-22 och 21–23 får man då inte släppa in ett frikast på övertid!!! I synnerhet inte som laget för ett år sedan gjorde samma sak mot Ystads IF.
– Och ska han kunna skjuta lågt mot en försvarsmur måste han vara 2,50! muttrade David Löfgren om Simon Jeppssons 24–23-mål när matchuret visade full tid, 60.00.
Men hallå, var finns stödet när laget slåss för att undvika kvalspel?
Ynka 575 personer, om det ens var det eftersom abonnemangen räknades in och folk uppenbarligen hellre valde på solskenet ute eller tv-sändningen.
Annars har det varit mycket HBK i veckan. Först årsmötet och sedan 100-årsfirandet, där många har reagerat på att kommunen gav en kristallskål i stället för något mer kreativt. Själv tyckte jag i Wicken vecka-krönikan att kommunen borde ha tagit initiativ till en staty eller byst över den legendariske HBK-hövdingen Stig Nilsson.
Och när kommunledningen nu inte lär göra det borde HBK göra det själv.
Måste till slut lägga några ord för ”Jills veranda”. Vilken briljant tv-serie! Snacka om värme och den hemlöse Doug Seeger var ännu ett äkta möte mellan människor där ”Going down to the river” är så nära musikens rötter man kan komma.
Mer sånt! Och färre deltävlingar i Melodifestivalen som håller på att överleva sig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *