Mycket snack, lite verkstad, HBK!

Det fanns åtminstone en ”positiv” sak med HBK:s pinsamma kollaps, totalhaveri och genomklappning i cupen mot Djurgården.
Tränaren Jens Gustafsson fick klara besked på ett antal punkter.
Att Viktor Ljung inte är något alternativ som vänsterback.
Att Fredrik Liverstam är en säkerhetsrisk i mittförsvaret.
Att Joseph Baffo inte ska spela högerback.
Att Jesper Westerberg ska spela där.
Att Antonio Rojas inte håller på centralt mittfält, vilket bjöd Djurgården på en ocean av yta mellan mittfält och försvar.
Att Marcus Antonsson är en startspelare.
Att HBK i nuläget inte har någon offensiv spelidé eller i så fall döljer den väldigt väl.
Att den tokdefensiva uppställningen vid fasta situationer med nio spelare i eget målområde(!) är bland det mest korkade jag har skådat.
Att allt snack om en högre bollpress och bättre rörlighet bara är tomma ord.
Och framför allt – hur man kan gå ut på planen med en sån urusel inställning och inte ens bry sig där vissa spelare tycktes vara rädda om frisyren och naglarna och skämde ut sig själva och klubbmärket.
0–1 var inte enbart en usel passning av Fredrik Liverstam, det var också fusk i hemjobbet av King Osei Gyan som struntade i att försöka löpa ikapp Andreas Johansson. Vid 0–2 var Richard Magyar för rädd om fötterna när Emil Bergström tryckte in bollen. 0–3 var – tja, ett pinsamt självmål av Liverstam och Stojan Lukic ihop. Och 1–4 en lysande brytning av Joseph Baffo, men ett vansinnigt uppspel.
Så nog har Jens en del att jobba med inför den allsvenska premiären om två veckor. Kusligt mycket.
Samtidigt som laget skriker efter mittfältsförstärkningen som vinner boll, driver på och tillför energi. I dag finns han inte.
Så hade det inte varit en del av mitt jobb skulle dessa HBK-timmar med SVT Play på en ledig dag varit waste of time. Det kändes nästan som om vissa spelare tyckte detsamma…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *