Därför ratade HBK Nemanja Vidic

Jag riktigt såg rubriken framför mig: ”Nemanja Vidic klar för HBK”
Det hade ju varit sant!
Att det sedan inte var Man Uniteds lagkapten som hade kostat lika mycket som två nybyggda fotbollsarenor i Halmstad var en annan sak.
Utan en åtta år yngre defensiv mittfältare i serbiska FK Javor.
Men i stället fick HBK tips om ”Kroatiens Gattuso”, Slavko Blagojevic från Istra.
Ante Smith åkte ner och studerade honom på plats, men matchen var för dålig så det gick inte att få någon klar bild av hans kapacitet. När klubben sedan började tvivla om det var ekonomiskt genomförbart ställdes nästa resa, mot Hajduk Split , in.
Och Östeuropa-spåret släpptes.
Nu riktas fokus i stället återigen mot Norden och Sverige och klubbar med för stora trupper och spelare, helst med erfarenhet, som vill ha speltid. Men tiden går och har HBK inte landat en ny spelare inom de närmaste dagarna lär det dröja tills nästa fönster öppnar i sommar.
För han behövs.
Men heter inte Jakob Johansson i Blåvitt som jag fick frågan om i direktrapporteringen av genrepet mot Husqvarna.
Det visade matchen, trots 2–0 med en man mindre i drygt 50 minuter.
– Jag tycker att alla spelare verkligen ställde upp för varandra i dag när många planer slogs sönder, påpekade tränaren Jens Gustafsson och avsåg naturligtvis Jesper Westerbergs vårdslösa tackling som direkt gav rött kort och ingen ersättare, trots att det handlade om en träningsmatch.
Därför fick den tilltänkta backlinjen bara testas i 37 minuter – den med Westerberg, Joseph Baffo, Richard Magyar och Viktor Ljung, där den sistnämnde uppenbarligen utmanar Oliver Silverholt om platsen till vänster.
– Det är helt jämnt, liksom på flera andra positioner, medgav Jens.
Men om Jeppe nu blir avstängd i premiären mot Örebro – allt talar för det – vill jag hellre se Ljung ta högerbacksplatsen i stället för Baffo som gör mer nytta i mittförsvaret.
.Kantspringarna Johan Blomberg och Kiddi Steindorsson är också givna startspelare liksom King Osei Gyan som jag ändå förväntar mig mer av.
Och på topp lär motståndet avgöra om Jens väljer urstarke Mikael Boman – som nu visade kommande form – ihop med Gudjon Baldvinsson eller Marcus Antonsson.
– Tidigare har Marcus varit snäppet efter Boman och Gudjon – det är han inte i år, förklarade Jens.
Och ni missar väl inte att Westerberg denna vecka är HP:s gäst i bloggstafetten.
Även om det nu kanske inte blir spel i premiären för hans del…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *