Zlatan och – framtiden

Var på Örjans vall tidigare i dag och tittade på svensk fotbolls framtid.
För där var de – John Guidetti, Filip Helander, Oscar Hiljemark, Kristoffer Olsson, Simon Gustafsson, Isaac Kiese Thelin, Ludwig Augustinsson… Det var bara magsjuke Sam Larsson som saknades.
För U21-landslaget känns bra mycket mer spännande än A-landslaget, även om nu Erik Hamrén inte en dag för tidigt gav både Nabil Bahoui, Emil Forsberg och Branimir Hrgota chansen.
– Ett lag som verkligen vill lira fotboll. I bland lite för mycket och då har vi blivit straffade när det har blivit för nätt så därför måste vi hitta rätt balans, förklarade förbundskaptenen Håkan Ericson och berättade att han tidigare hade passat på att bada i Tylösand.
Men så tillbringade han också många somrar i Halmstad som ung när pappa Georg ”Åby” Ericson höll i rikskurserna på nuvarande Alevallen.
Senare fick vi alla bevittna svensk fotbollshistoria när Zlatan Ibrahimovic gjorde mål 49 och 50 och med det raderade ut Sven Rydells 83 år gamla rekord även om hans effektivitet aldrig går att slå, 49 mål på 43 matcher!
2–0-målet mot Estland, Zlatans 50:e som han firade med en egen tröja, ska dessutom ha varit Sveriges 2000:e någonsin. 50 + stod det på tröjan där han tackade publiken för stödet. Det ska vara han som kommer på en sån sak!
Och visst såg det spännande ut i genrepet med de nya spelarna. Framåt.
Men bakåt var det emellanåt mer än lovligt svajigt och det mot ett gäng som är rankat 93:a i världen.
Det lär bli svettigt på Ernst Happel-stadion i Wien på måndag där Andreas Granqvist och Mikael Antonsson tycks bilda mittbackspar. Själv tycker jag att Hamrén för länge sedan borde ha vågat testa Filip Helander och Pontus Jansson och varför inte Johan Larsson när backlinjen har sviktat.
Men i morgon hoppas jag att den kräsna Halmstadpubliken orkar ta sig till Örjans vall för att stötta Sverige i måste-matchen i U21-EM-kvalet mot Grekland.
För det är där som morgondagens stjärnor lirar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *