Frankrike närmare eller längre bort

Med en arbetskompis pappaledig och en i England har det varit intensiva dagar för vi som varit kvar.
Samtidigt ska det planeras för den förestående flytten av HP till gamla tullhuset i månadsskiftet – något som kräver en rejäl utröjning ur hyllor och lådor vad som ska få följa med och inte.
HBK har som bekant EM-kvaluppehåll, men självfallet jobbas det hårt för att förlänga kontrakten, även om avslutningen nu kan bli onödigt spännande om resultaten går lika fel i nästa omgång som den senaste.
För egen del väntar en tripp till Ystad i morgon där Drott ska försöka följa upp segern från premiären och samtidigt resa sig efter överkörningen från 100-kilosjättarna i IFK Kristianstad.
Men först väntar naturligtvis EM-kvalet Sverige–Ryssland på Friends arena – denna gång med krönika från tv:n. Och denna gång med taket stängt till skillnad från skämtet senast i samband med AIK–HBK.
Ingen Zlatan och även om han sitter på bänken ska det nog väldigt, väldigt mycket till för att han inte ska bli kvar där hela matchen. Dessvärre är heller inte Albin Ekdal med.
Men Sverige har klarat sig bra utan Ibrahimovic den store tidigare. Minns kvalmatcherna mot Spanien och Holland när hela laget i stället tvingades ta och också tog ett större ansvar.
Även om två lag plus bästa grupptrean är direktkvalificerade den här gången så får det självfallet inte bli förlust mot Capellos Ryssland. Då blir vägen till Frankrike ofantligt mycket längre och brantare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *