Jens nya liv

Den 18 november 2014 var Jens Gustafsson allsvensk fotbollstränare i HBK.
Den 19 november var han inte längre det.
Sedan lade han locket på.
Tills jag i veckan fick den första intervjun som vi publicerade i dag.
Då hade vi gått om varandra flera gånger. Först var Jens bortrest i olika omgångar, i Abu Dhabi och Spanien.
Sedan, när han sms-ade, ”Nu Wicke kan jag!”, var jag först med hans gamla lag HBK i Turkiet och sedan på skidfesten i Falun.
Men till slut lyckades vi hitta den där dagen.
Vi satt i tre timmar och pratade.
Trots, vad jag har förstått, besvikelse, lögner och att han på omvägar fick veta att han inte skulle få fortsätta var han noga med att inte prata illa om HBK.
I stället berättade han att skammen över att ha fått sparken nu hade lagt sig.
Skammen???
– Visst är jag stolt över vad jag åstadkom med laget och spelarnas utveckling. Men oavsett det är det ju någon annan som tar över jobbet, som alltså ska vara bättre. Och då kan man känna sig otillräcklig, försökte han förklara och erkände:
– Jag hade att välja på att bli ett offer för att ha fått sparken eller göra något bra av det. Jag valde det sistnämnda. Men det var tagit många, långa promenader att ta sig vidare.
Han ska ha fått sitt första erbjudande om en ny klubb redan samma dag som han fått sparken. Åtvidaberg, fast det ville han inte själv erkänna.
Dagen därpå kom fler. Bland annat Öster.
– Men jag var inte redo att direkt, efter att ha gett allt för HBK i 3,5 år, kasta mig in i ett nytt uppdrag, förklarade han.
Det är Jens nu.
Samtidigt ska HBK i morgon försöka ta sig vidare till kvartsfinal i Svenska cupen.
Men då krävs seger borta mot Henke Larssons HIF. Ett skadedrabbat HIF som sviktat försvarsmässigt. Mot ett HBK som varit ömsom vin, ömsom vatten. Och i bland inte ens det.
Nyckeln är att hålla ihop försvaret och stänga till bakåt. För någon chans lär dyka upp för Junes Barny eller Simon Silverholt. Om inte Christoffer Andersson skruvar in en frispark mot sitt gamla gäng.
Men det kan ni följa på hallandsposten.se i morgon med direktrapportering och chat från Olympiafältet plan 10.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *