En dag närmare premiären

Den är nära nu – den allsvenska fotbollspremiären.
Ett säkert vårtecken på det är den allsvenska upptaktsträffen som i år av någon outgrundlig anledning har förlagts till fotbollsmetropolen (Not!) Upplands Väsby.
Så för att vi ska kunna liverapportera redan från start klockan 10 i morgon begav jag och Anders oss, via dubbla segrar i volleyslutspelet i Hyltebruk, norrut där vi checkade in på Friends arena-hotellet sent på kvällen.
Och lika levande och glödhett som hotellet är i samband med fotbollsevenemang – lika öde är det under icke-fotbollsevenemangstider.
Men hade Janne Jönsson fått bestämma tror jag att han, sett till de två senaste 0–1-smällarna mot division 1-lagen Öster och Örgryte, gärna hade flyttat fram den där premiären.
För det är mycket som återstår innan lagbygget är färdigt, där ett trubbigt HBK ännu inte har hittat rätt uppställning på kanterna, 5–3–2-uppställningen inte fick önskad effekt och laget fortfarande har förtvivlat svårt att föra matcherna.
Men det ska å andra sidan HBK inte göra mot AIK på Friends arena 16 våningar ner om två veckor. Då är det ett stabilt försvar, tålamod och snabba omställningar som gäller.
Dessförinnan väntar allsvenskt genrep mot Mjällby på Strandvallen på lördag, där jag tycker det är hög tid att Shkodran Maholli får chansen från start. Dels för att en kantig Kwame Karikari alltjämt har mycket kvar att bevisa, dels för Mahollis vassa inhopp mot Öis på Alevallen.
Men allra först: Häng med på den allsvenska upptaktsträffen i morgon där jag och Anders ska försöka guida er igenom en dag sprängdfylld med (allsvensk) fotboll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *