På halmsvensk turné

Hemma igen från min och Anders allsvenska roadtrip till Stockholm, Norrköping och Kalmar.
Tolvtimmars arbetsdagar.
Och långa resor.
Men också många roliga möten som ni kan läsa om i serien ”Halmsvenskan” där vi åkt runt och träffat spelare och ledare med Halmstadanknytning.
Det är 13 av 16 klubbar som har det. Alla förutom Örebro, Åtvidaberg och Gefle.
Så efter måndagens upptaktsträff i Upplands Väsby och möte med Gif Sundsvalls tränare Joel Cedergren blev det Pelle Olsson i Djurgården, Johan Blomberg i AIK och Oliver Silverholt i Hammarby.
Sedan ner till Norrköping och träff med Emir Kujovic i Norrköpings Halmstad-koloni plus reportage om Valmir Berisha och hans Halmstadkpmpisar i U19-landslaget, Tim Erlandsso och Andreas Bengtsson. Och därpå E22:an till Kalmar och en fika på Expresso House med Marcus Antonsson.
Vad har Pelle Olsson fortfarande för nära anknytning till HBK? Varför blev Blomberg portad från sin nya hemmaarena? Vilken ny position har Silverholt tagit i Bajen? Vem av HBK-arna tränade Kujovic på att ”ta hand om som en bebis” innan han själv blev pappa? Och vilken ny förebild har Antonsson fått i Kalmar FF?
Allt finns att läsa i ”Halmsvenskan” den kommande veckan inför den allsvenska premiären.
För egen del väntar i morgon redaktionsmöten och förhands inför HBK:s match mot Mjälllby. Och på lördag en tur till Strandvallen för att liverapportera om genrepet.
Jodå, det är mycket nu…
Men till slut några rader om kollegerna på Sportbladet. Upplägget av årets Fotbollsbibel där en allsvensk spelarprofil i varje lag får måla sin tavla där man sedan auktionerar ut dem och alla pengar går till Cancerfonden är bara att bocka och buga för. Genialiskt! Och väldigt läsvärt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *