En iskall HBK-natt

DSCN0031Ännu en dag har passerat i Salou.
Lugnet har lagt sig över Cambrils Park Resort som är en del av enorma La Mediterrania, vilket det brukar göra ganska tidigt under off season när enbart fotbollslag bor där.
Men om det var soligt, varmt och inbjudande på dagen så hade natten varit kall för de flesta HBK-arna. Iskall.
Inte ens dubbla överkast och både byxor och tröja på hjälpte mot kylan inne i rummen när det skruvades på diverse aircondition-aggregat utan att det blev ens en grad varmare.
Tills MAK, Mohammed Ali Khan kom på lösningen att man i menyn skulle ändra att luftkonditioneringen skulle blåsa varm luft i stället för kall…
Efter en promenad på en kilometer bort till träningsanläggningen kördes ett pass där man förberedde sig för 3–5–2-spel mot Hammarby i morgon.
– Jag är beredd på att vi kan
bli straffade eftersom vi inte har tränat särskilt mycket på det. Men det kan det vara värt för att få svar, förklarade Janne Jönsson.
– Det viktigaste är timingen, att vingbackarna vet när de ska vara backar och när de ska vara yttrar, samtidigt som mittbackarna då tar de ytorna. Risken är annars att vi blir baktunga och får en fembackslinje. Men hellre att vi upptäcker problemen nu än en vecka före första matchen i Svenska Cupen, fortsatte han.
Jesper Westerberg såg också fram emot det.
– Mitt favoritlag är Juventus så gärna 3–5–2. Men det är ett krävande spelsystem så vi får inte ge upp direkt utan ge det fyra, fem matcher.
När jag påminde om hur AIK på Friends arena helt utmanövrerades av Jens Gustafssons 3–5–2-taktik 2014 när HBK via Johan Blombergs kanonskott spelade bort Solnagänget från guldstriden log han.
– Jo, det var roligt. Riktigt roligt.DSCN0020Trots att inte ens två månader har gått sedan korsbandsoperationen har Jeppe redan börjat med lite bollträning.
Det fick sjukgymnasten Simon Bakkioui att skaka på huvudet:
– Egentligen ska det inte vara möjligt. Så jag måste bromsa honom så att det inte går för fort och blir bakslag.
Men Westerberg har målet klart för sig:
– Innan aprils utgång ska jag beträda en plan.
Ni kan läsa mer om den sensationellt snabba vägen tillbaka på webben och i pappret och Westerberg berättade också att han egentligen skulle ha gått steg 2 i tränarutbildningen om inte skadad kommit.
– Jag har gått steg 1 och egentligen borde alla spelare göra det som en grund. För jag lovar – det är många som inte begriper ett dugg när det börjar pratas och ritas löpvägar, skrattade han.

DSCN0032Då hade eftermiddagen ägnats åt grupparbeten med teman samarbete, professionalism, gentlemannaskap, hantera sin egen inre apa och egon.
På webben och i tidningen kan ni också läsa reportaget om Malkolm Nilsson – Malle som nu tänker ta upp målvaktskampen med Stojan Lukic och också får chansen mot Bajen.
Där blir dock det inget möte med Richard Magyar.
– Jag har precis skickat hem honom eftersom han måste opereras. Inget allvarligt, men några lösa benbitar i foten, berättade Mats Jingblad efter att ha hittat tid i – jodå, Halmstad…
I HBK väljer Janne Jönsson att vila Mohammed Ali Khan, ”han har lite knäproblem så vi sparar honom till lördag”. Likaså får Fredrik Olsson starta på bänken eftersom han ännu inte har vant sig vid den nya träningen och Janne därför inte vill använda honom i 90 minuter.
Men räkna med inhopp. Och ett spännande 3–5–2-test mot ett taggat Hammarby som vill ha revansch efter 0-2-förlusten mot Östersund tidigare på lägret.
Hur det går kan ni följa i HP:s liverapportering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *