Dusan – Svarte Petter eller Joker?

På semester på breddgrader där det som kallast är 27 grader – på natten når nyheten mig att Dusan Djuric äntligen har skrivit på kontraktet.
För – Dalkurd!
Den såg nog ingen komma.
Allra minst HBK.
Visserligen var ”Dolle” inte den spelartyp på mittfältet som laget egentligen prioriterade, men med tanke på hans status som hemvändare och fixstjärna skulle han naturligtvis ha tagits emot med öppna armar.
Speciellt som han återigen tillåtits träna sig i form med sin gamla klubb.
Och inte minst – att han i en intervju med HP påpekade att pengarna spelar ingen roll och hoppades på en lösning med HBK.
Tills ett toksatsande Dalkurd FF kom in i bilden.
För tillåt mig tvivla att det var Dalarna, Borlänge och konstgräset på Domnarvsvallen som lockade.
Snarare pengarna från de miljardärer som sagt att Dalkurd inom fem år ska spela i Champions League! Just det, Champions League! Inte i Allsvenskan. Inte i Europa League. Utan – Champions League.
Och det med ett lag som är nykomling i Superettan…
Visst har laget som tagit över från klassiska Brage i Borlänge värvat imponerande med IFK Norrköpings Rawez Lawan, Häckens Tom Söderberg och nu alltså – Dusan Djuric.
Men att köpa bra spelare är, tack och lov, ingen garanti för ett bra lag.
Så frågan är om Dusan Djuric nu blir Svarte Petter i fotbollsleken eller Jokern.
I vilket fall som helst lär visionerna om en Djuric tillbaka i HBK vara över för alltid och Dolle lär gå som en jordfräs på HBK-supportrarnas popularitetslista. I synnerhet som han i samma HP-intervju sa att ”HBK är det enda laget i Sverige som gäller” och att han nu väljer att gå till en seriekonkurrent.
I stället får HBK, efter lördagens cuppremiär mot Frej, fokusera på det man egentligen är ute efter – en defensiv mittfältare.
Den skadedrabbade Ivo Pekalski är återigen ett namn som nämnts (KvP), där han periodvis har bott i Halmstad under sin rehabträning.
Men han lär knappast efter sin senaste korsbandsoperation vara i speldugligt skick förrän i juli.
Och då är frågan – har HBK råd att vänta så länge?
Sedan tappar ett HK Drott på ruinens brant 17–7 i måste-måste-måste-matchen mot Aranäs till 24–24. 17–7!!!
Det får bara inte inträffa. Så där gick nog sista tåget, Drott med fortsatt sju poäng upp till just Aranäs och bara 16 kvar att spela om. Inklusive godsvagnar och dressin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *