Han gästar nästa Matchkoll

4940hbk5

Ett nytt avsnitt av HP:s sport-tv Matchkoll/fotboll är inspelat. Och gäst den här gången är Junes Barny där vi snackar om allt från att vara muslim i dagens Sverige till brevbärare i Danmark, varför han slutade med fotboll och hans större ansvar som navet i HBK:s 3–5–2-uppställning.
– Det är en ju resultatrelaterad bransch man håller på med, men trots att det gått bra poängmässigt har vi ändå varit lite nere, inte haft den rätta spelglädjen eftersom spelet inte har fungerat, berättade Junes.
Men den senaste matchen mot Ljungskile var ett klart fall framåt där HBK äntligen tryckte upp wingbackarna, fick upp ett högre bolltempo och inte minst – fler avslut, även om jag fortfarande vill se ännu fler bollar som hotar i djupled och där det emellanåt alltjämt går för långsamt.
Med Fredrik Olsson skadad i värsta fall till i slutet av juli gäller det också att Simon Silverholt nu levererar när han på allvar får chansen bredvid Alexander Ruud Tveter. Där han sistnämnde bara inte får gå sönder.
För även om Stojan Lukic har hållit nollan i sex av åtta matcher, dessa som HBK också har vunnit med totalt 10–0, så måste de offensiva pjäserna fortsätta att producera för att laget ska kunna behålla serieledningen.
Samtidigt med Olssons skada närmar sig nu både Jesper Westerberg och Ivo Pekalski comeback, där båda enligt uppgift ska spela i U21-laget i nästa vecka varav ”Jeppe” testas i 90 minuter.
Tog efter tv-inspelningen en sväng ut till Haverdals golfklubb och PGA Halmstad Ladies Open med deltagare från 25 nationer. Stor golf att titta på i solskenet, kan jag lova, där hemmaspelarna Josefin Odenring, Haverdal och Ringenäs Lynn Carlsson bara är tre slag från täten.
Sedan blev det tv:n på kvällen där jag zappade mellan Tre Kronors förnedring i kvarten mot Kanada och Kamratmötet Göteborg–Norrköping och vid 0–4 för Kronorna enbart fotbollen. Måste ändå tycka synd om förbundskapten Pär Mårts som aldrig fick någon ärlig chans till en snygg avslutning när det ena bortskämda NHL och KHL-proffset efter det andra hade tackat nej.
De skyller på skador och att de är slitna eller arr deras klubbar stoppar dem, men visst är det märkligt att det nästan enbart verkar drabba Sverige medan många av Rysslands, Kanadas och Finlands storstjärnor ställer upp.
Så om de inte har trovärdiga förklaringar ska de, i min värld, heller inte få spela World Cup för passar inte VM ska de heller inte ha en gräddfil till den stora festen i höst.
I morgon bär det av söderut till Eslöv för att se om HBTK kan besegra Champions League-finalisten Eslöv en andra gången. Det skulle i så fall innebära SM-guld!
Och ännu en ljusning på den idrottshorisont som i fjol var så mörk över Halmstad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *