Bara kvalchansen kvar för HBK

Det blir ingen avgörande match om den sista allsvenska direktplatsen mellan HBK och AFC United på Örjans vall på lördag.
Efter Solnagängets enkla 3–0 mot Åtvidaberg på Skytteholm och den sista matchen som 08-lag (åtminstone för ett tag…) har Eskilstuna(!) plötsligt fått ett allsvenskt fotbollslag nästa år medan HBK får fokusera på kval.
I bästa fall.
För två ynka poäng på de fyra senaste matcherna och en formkurva på dekis gör att inte ens den längre känns säker inför avslutningen mot Trelleborg i morgon och just AFC United på lördag trots att Dalkurd i nuläget är fyra poäng bort.
HBK har trots flera chanser med avgörandet i egna händer schabblat bort den allsvenska direktplatsen så nu gäller det för Janne Jönsson att få laget på banan igen – det lag som på fem matcher mot de tre toppkonkurrenterna har tagit – en poäng. En!
Till AFC United säger jag grattis till en fantastisk säsong. Alltså till laget AFC United. Klubben AFC United som med ryska busspengar till viss del har köpt sig upp genom seriesystemet genom att två gånger överta klubbar högre upp (Athletic Husby och Väsby United) och som med flytten till Eskilstuna nu byter hemmaarena för tredje gången(!) sedan den stenrike oligarken Alex Ryssholm bildade klubben 2007 har jag betydligt svårare att känna sympatier för. För vad händer den dagen när Ryssholm tröttnar på att pumpa in miljoner i sitt eget lilla projekt och om Eskilstunaborna när nyhetens behag har lagt sig sviker klubben utan tradition och historia och knappt en egen produkt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *