Många nya i startelvan

170202 Nikolai Alho under en trŠning pŒ ett trŠningslŠger med Halmstad den 2 februari 2017 i Salou. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91703
Nikolai Alho i dribblingstagen på HBK-träningen. Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån
170205 Gabriel Gudmundsson mot mŒlvakt Malkolm Nilsson under en trŠning pŒ ett trŠningslŠger med Halmstad den 5 februari 2017 i Salou. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91708
Gabriel Gudmundsson i dribblingstagen mot måŒlvakten Malkolm Nilsson Bild: Petter Arvidson /Bildbyrån

Det blev en ny tripp Salou–Barcelona tur och retur.
Inte för mig. Och inte för spelarna.
Men för ledartrojkan Janne Jönsson, Andreas Jankevics och Igor Krulj som tog norrut för att se Copa del Rey-semifinalreturen mellan FC Barcelona och Atletico Madrid på plats på Camp Nou, där det med tre röda kort och straffmiss och felaktigt bortdömt mål kunde ha blivit förlängning.
– Inget planerat utan det blev bara så. Lite i studiesyfte, sa Janne innan avfärd.
Då hade laget kört ett träningspass på förmiddagen där vädret äntligen liknande något som kunde vara försommar och ett kortare teoripass på eftermiddagen inför morgondagens match mot Östersund.
Där det lär bli många ändringar i startelvan jämfört med senast mot Elfsborg, bortåt sju, åtta beroende på några frågetecken.
– Och det visar vilken konkurrens som det är om platserna, påpekade Jönsson belåtet.
Så räkna med Malkolm Nilsson i mål och Fredrik Olsson från start. Liksom Jonathan Svedberg på mitten.
Nikolai Alho lär troligtvis få starta på bänken men ska också få speltid – den sympatiske och karismatiske finländaren som blev dagens intervjuobjekt (läs mer på annan plats på webben och i pappret) där vi pratade både om att David Beckham fick honom att börja träna frisparkar som ung och att han nu gärna tar hand om de fasta situationerna även i HBK precis som han gjorde i HJK Helsingfors.
– Fast här är konkurrensen en helt annat, påpekade han som i Finland också är en välkänd artist.
– Men kalla mig inte popstjärna, skrattade han. Det var då det. Nu är all fokus på fotbollen och Halmstad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *